ministar primorac razgovarao sa sindikatom o sanaciji studentskih centara

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac razgovarao je danas s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata i Sindikata zaposlenika studentskih centara (SC) o sanaciji SCa u Zagrebu i Osijeku, kolektivnim pregovorima, trenutnom zastoju u sufinanciranju studentskog standarda, te perspektivama SCa u vezi novog Zakona o visokom obrazovanju.

Ministar je izvijestio da će se idućih tjedana u Vladi odlučivati o pitanjima vezanim uz sanaciju SC-a, kaže se u sindikalnom priopćenju.

Ministarstvo znanosti odgovorit će pisanim putem o razlozima kašnjenja proračunskih sredstava, a o ostalim pitanjima Primorac je iskazao spremnost na uspostavu redovne komunikacije sa sindikatom.

Predstavnici sindikata naglasili su potrebu konačnog sankcioniranja svih nepravilnosti u SC-u Zagreb, kako se ne bi dogodilo da razne revizije "ostanu sakupljati prašinu u nečijim ladicama".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac je posebno napomenuo da želi sačuvati socijalni mir u SC-u, tako da će svoje aktivnosti koordinirati sa sindikatom, te ustrajati na rješavanju svih nepravilnosti za koje postoje dokazi.

Sindikat je zaustavio smanjenje plaća za najveći dio radnika SC-a, kao i otkaze, te neće pristati na smanjenje plaća niti u nastavku ili po završetku sanacije, ističe se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara