Ministar Primorac u Splitu o borbi protiv droge i nasilja u hrvatskim školama

MINISTAR znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac danas je na konferenciji za novinare u Splitu, koju je sazvao zajedno s članovima Organizacijskog odbora "Sportskih igara mladih", dao punu potporu toj priredbi koja će ove godine okupiti oko 50 tisuća djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele Hrvatske.

Sportske igre mladih odlično su organiziran i razrađen program koji se na najbolji način uklapa u program Ministarstva u borbi protiv droga i nasilja u školama, jer natjecanje je za život, za neke druge, veće vrijednosti, kazao je ministar Primorac.

To je najveća sportska priredba mladih i Ministarstvo je prepoznaje kao pravog partnera, jer sport ima ključnu ulogu u suzbijanju svih oblika nasilja i poroka, naglasio je, dodavši kako joj njegovo ministarstvo daje ne samo potporu riječima nego ju želi pomoći i novčano i logistički preko mreže osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Ministar Primorac najavio je i kako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, u produkciji HRT-a, uskoro počinje snimati dva televizijska spota koji bi poučno i zabavno upozorili na pojavu nasilja i uzimanja droga u školama. U spotovima će sudjelovati brojni poznati športaši.

Ministar je posjetio i Omiš i s gradonačelnikom Ivanom Škaričićem razgovarao o izgradnji športske dvorane i nove zgrade srednje škole. Grad je za njih našao lokacije, no gradnja ne može početi dok se ne riješe imovinska pitanja s bivšim vlasnicima zemljišta koji traže njegov povrat. Ministar je stoga kazao kako će uznastojati da se preko Ministarstva pravosuđa ti sporovi što prije završe.

Posjetio je i Osnovnu školu "Josipa Pupačića" u kojoj 1100 učenika nastavu već dvije godine pohađa u trima smjenama zbog nedostatka prostora. Ministar Primorac drži kako je to tužan, iako ne jedinstven, slučaj koji treba što prije ukloniti, jer je to protiv osnovnih načela u koje vjeruje. "Dok djeca ne budu u normalnim uvjetima pohađala školu, neće biti zadovoljna ni djeca ni nastavnici, a obrazovanje je temelj društva", naglasio je i najavio konkretne mjere za rješavanje tog pitanja.

Gradonačelnik je izvijestio ministra kako će grad to pitanje privremeno riješiti ustupanjem zgrade bivše željezare u kojoj bi se do početka iduće školske godine trebalo urediti sedam učionica. Ministar je školskoj knjižnici darovao 500 knjiga.

Medicinskom fakultetu u Splitu ministar Primorac uručio je danas vrijedan dar od 1000 knjiga, t.j. 35 naslova iz medicinske znanosti, uglavnom na engleskom jeziku, a namijenjene su studentima i profesorima. Ta su djela, inače, sastavni dio literature na medicinskim fakultetima u Europi i SAD-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara