Ministar Rončević i general pukovnik Barić posjetili ročnike u bolnici

MINISTAR obrane Berislav Rončević i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Slavko Barić posjetili su danas u splitskoj bolnici ročnike iz vojarne "Sveti Nikola" koji su na liječenju zbog lakšeg oblika crijevne infekcije, priopćilo je danas Ministarstvo obrane.

Voditelj Odjela za zarazne bolesti dr. Nikola Bradarić izvjestio je ministra i zamjenika načelnika OS RH da je trenutno na liječenju 11 ročnih vojnika i istaknuo da se prema kliničkoj slici i liječenju ne radi o salmoneli.

Naveo je da je jedan ročnik iz bolnice otpušten danas, a da se očekuje da će ih većina biti otpuštena sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Institutu pomorske medicine ministar obrane i zamjenik načelnika GS OS RH izvješteni su da se prema dosadašnjim rezultatima mikrobiološke analize uzetih uzoraka ne radi o bakterijskom uzročniku. Ako po završetku mikrobiološke obrade uzorak bude negativan na bakterije, uputit će se na virološku obradu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zagreb, stoji u priopćenju.

Ministar Rončević i general pukovnik Barić poželjeli su ročnicima uspješan oporavak i povratak u postrojbu, stoji u priopćenju.

Jučer je potvrđeno da je 31 ročni vojnik iz vojarne "Sveti Nikola" u splitskoj Lori zaražen lakšim oblikom crijevne infekcije čiji uzročnik nije poznat.

Desetorica s težim simptomima, bolovima u trbuhu, mučninom, povraćanjem i temperaturom smještena su na Odjelu zaraznih bolesti splitske Kliničke bolnice, a 21 s lakšim simptomima u stacionaru u vojarni u Lori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara