Ministar Vidović predstavio gradonačelnicima nacionalnu obiteljsku politiku

MINISTARSTVO rada i socijalne skrbi danas je u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži predstavilo Nacinalnu obiteljsku politiku gradonačelnicima hrvatskih gradova.

Ministar Vidović je istaknuo da su ´upravo predstavnici lokalne vlasti pozvani da u suradnji s nevladinim udrugama, privatnim sektorom i ostalim zainteresiranim građanima potaknu provedbu tog programa´, priopćio je Kabinet ministra rada i socijalne skrbi.

Nakon prikaza dokumentarnog filma o obiteljskoj politici pojedine programe te politike predstavili su dr. sc. Adinda Dulčić, ravnateljica Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži, dr. sc. Dejana Bouillet, pomoćnica ravnateljice DZZOMM-a, i prof. dr. Dean Ajduković, predsjednik Centra za psihološku pomoć, koji je predstavio pokusni projekt obiteljskog centra koji bi trebao biti otvoren u siječnju 2003. u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Treba pohvaliti taj međuresorski projekt, u kojem prvi put socijalni program nije isključivo povezan s resornim ministarstvom, nego uključuje i druga ministarstva i čimbenike, istaknuo je riječki gradonačelnik i predsjednik Saveza udruga gradova Vojko Obersnel. Obajsnio je kako nije uobičajeno da se predstavnici lokalne samouprave pozivaju na sudjelovanje i partnerski odnos pri provedbi tako važnih nacionalnih projekata.

Kako stoji u priopćenju, ministar Vidović je podsjetio da ´nacionalnu obiteljsku politiku nisu izradili političari nego stručnjaci´ te je ´neće ni provoditi političari, nego oni koji najbolje poznaju stanje na terenu i potrebe današnje obitelji´.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara