Ministar Žužul izrazio posebno zadovoljstvo rezultatima posjeta Washingtonu

MINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul po povratku iz posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je uz predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa predvodio hrvatsko izaslanstvo, izrazio je posebno zadovoljstvo sadržajem i rezultatima posjeta Washingtonu, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova.

U priopćenju se navodi kako su u razgovorima s predstavnicima američke administracije obje strane istaknule dobre bilateralne odnose dviju zemalja. Republika Hrvatska je naglasila spremnost da sa Sjedinjenim Američkim Državama izgrađuje partnerske odnose, te je zatražena podrška američke strane za ulazak Republike Hrvatske u NATO.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Žužul naglašava, navodi se u priopćenju, da su predstavnici Sjedinjenih Država izrazili veliko razumijevanje za nastojanja Republike Hrvatske, te su pohvalili politiku Vlade Republike Hrvatske u vezi s povratkom izbjeglica i položajem manjina. Američka strana također je naglasila nužnost potpune suradnje Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu i rješavanje slučaja generala Gotovine. Državni tajnik Powell pozvao je Republiku Hrvatsku da ustraje na ispunjavanju svih političkih kriterija, izrazivši spremnost Sjedinjenih Američkih Država da Hrvatskoj pruže potporu za ulazak u euroatlantske institucije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara