Ministar Žužul u Beču

Ministar Žužul u Beču
HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul doputovao je u ponedjeljak u radni posjet Austriji.

Šef hrvatske diplomacije, prema najavama Ministarstva vanjskih poslova, sastat će se tijekom dana u Beču s austrijskom ministricom vanjskih poslova Ursulom Plassnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žužul u utorak će sudjelovati na konferenciji UNIDO-a te zajedno s glavnim direktorom te specijalizirane organizacije u sklopu UN-a Carlosom Magarinosom nazočiti predstavljanju novog projekta za Hrvatsku, pod naslovom "Razvoj korporativne društvene odgovornosti". Očekuje se da će se sastati i s glavnim direktorom bečkog sjedišta UN-a Antoniom Mariom Costom.

Hrvatska i Austrija imaju mnogo toga zajedničkog, naglašava se u čestim hrvatsko-austrijskim bilateralnim susretima, uz ostalo i zajedničku brigu i napore da dođe do trajne političke stabilnosti na jugoistoku Europe. Također, Austrija stalno podupire hrvatski put u punopravno članstvo Europske unije.

Između Hrvatske i Austrije postoje dobri politički i gospodarski odnosi, koji se zasnivaju na europskom i prijateljskom duhu. Austrija je s gotovo 2,5 milijarde eura najveći strani ulagač u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara