Ministar Žužul započeo razgovore u Podgorici

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u ponedjeljak je susretom s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem započeo seriju razgovora s najvišim crnogorskim dužnosnicima predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Milom Đukanovićem.

Nakon razgovora ministra Žužula i premijera Đukanovića predviđene su izjave za javnost i razgovor s novinarima.

Šef hrvatske diplomacije posjetio je jutros Cetinje gdje je obišao Dvor Kralja Nikole i Vladin dom, koji su pretvoreni u muzeje crnogorske povijesti .
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žužul je jučer na Debelom brijegu, gdje ga je dočekao crnogorski šef diplomacije Dragiša Burzan, rekao da njegov prvi službeni posjet Crnoj Gori predstavlja kontinuitet sastanaka predstavnika dvije zemlje od kada je u Hrvatskoj na vlasti Vlada Iva Sanadera.

Nakon toga, ministar Žužul je obišao crkvu svetog Nikole u Perastu, Katedralu "Svetog Tripuna" u Kotoru i imao susret s kotorskim biskupom Ilijom Janjićem.

Burzan i Žužul sinoć su na radnoj večeri u Miločeru razgovarali o bilateralnim odnosima, položaju hrvatske manjine u Crnoj Gori, stanju u regiji i procesu euroatlantskih integracija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara