Ministarstvo branitelja, HDZ i DC osudili oskvrnuće biste Blage Zadre

VANDALSKI čin nepoznatih osoba koje su jučer u Vukovaru sivom bojom zalili spomenpoprsje Blage Zadre, jednoga od zapovjednika obrane Vukovara danas su osudili Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Županijski odbor HDZa Vukovarsko-srijemske županije, te vukovarski HDZ i DC.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u današnjem priopćenju najoštrije osuđuje vandalsko oskvrnuće biste vukovarskog generala i zapovjednika obrane Borova naselje, general-bojnika Blage Zadre na Trpinjskoj cesti u Vukovaru kao i pokušaj paljenja hrvatske zastave na zgradi tamošnjeg Mjesnog odbora.

"Iživljavanje nad spomenicima primitivni je i neprihvatljivi način slanja poruke koju su tim postupkom želi poslati. Jedina poruka koja se oskvrnućem spomenika zapravo šalje, ona je o divljaštvu počinitelja vandalskog čina", ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Ministarstvu očekuju da vandali budu otkriveni i kažnjeni, te da će oskvrnuće spomenika vukovarskom heroju ostati izoliranim izgredom koji neće umanjiti napore tamošnjeg stanovništva u zacjeljivanju ratnih rana.

"HDZ se protivi svakom ekstremizmu, radikalizmu i bilo kojoj isključivosti i poziva MUP da što prije pronađe počinitelja toga vandalskog čina i privede ih pravdi", navodi se u priopćenju HDZ-a. Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i vukovarski Gradski odbora te stranke smatraju da je riječ o "udaru ne samo na osobu Blage Zadre, nego na sve hrvatske branitelje, vrijednosti Domovinskog rata i cjelokupan suverenitet Republike Hrvatske.

Vukovarski DC smatra kako počinitelji pod krinkom anonimnosti žele stvoriti nemir u Vukovaru, te traži da se o vandalskom činu raspravlja na sjednici Gradskog vijeća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara