Ministarstvo financija potvrdilo Matijevićevu suspenziju

RAVNATELJ Carinske uprave Anton Uljar suspendirao je svog pomoćnika za suzbijanje krijumčarenja i analitiku Roberta Matijevića, potvrđeno je kasno poslijepodne iz Ministarstva financija.

"Uljar je sukladno Zakonu o carinskoj službi jučer donio rješenje o Matijevićevom udaljenu s dužnosti do okončanja kaznenog postupka koji se protiv njega vodi zbog nesavjesnog rada u službi", rekao je Hini izvor iz Ministarstva financija koji je želio ostati neimenovan.

Ravnatelj carinske uprave Uljar nije odgovorio na upite, koje mu je Hina u pisanom obliku poslala na traženje njegova ureda, zbog čega Matijević nije suspendiran odmah nakon podnošenja optužnice, te je li istina da mu je prije suspenzije ponuđen neki drugi posao.

"Uljar, a i nitko u Ministarstvu financija, ne želi javno govoriti o tom slučaju do okončanja postupka, jer je Matijević optužen ali ne i okrivljen", poručio je Hini isti izvor.

Protiv Matijevića je sredinom ožujka podignuta optužnica u kojoj ga se tereti za nesavjestan rad u službi.

Prema pisanju medija, on je svojim propustima išao na ruku krijumčarima koje je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) optužio za krijumčarenje više od dvije tisuće tona sirove kave, čime je državni proračun oštećen za više od 15 milijuna kuna.

Zbog navodne umješanosti u taj slučaj ovog je tjedna glavni državni odvjetnik Mladen Bajić razriješio zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Krunoslava Canjugu i vratio ga na nižu dužnost.

Tvrdnje da mu je prije suspenzije Uljar ponudio drugo radno mjesto Matijević je iznio jučer na konferenciji za novinare. On je, prema novinskim izvješćima, kazao da je sam izabrao suspenziju, kako bi "sprao ljagu sa svoga imena".

Odbijajući optužbe koje mu se stavljaju na teret, Matijević je ustvrdio da "očito" nekome smeta u policiji, jer korektno radi svoj posao, javili su mediji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara