Ministarstvo financija uplatilo strankama novac

Ministarstvo financija uplatilo strankama novac

MINISTARSTVO financija uplatilo je danas na račune stranaka sredstva iz Državnog proračuna, i opovrgavaju da je rok za isplatu bio do 5. kolovoza, jer su po zakonu, kažu, mogli pričekati i do kraja mjeseca.

"Tvrdnja Vesne Škare Ožbolt da su sredstva trebala stići do 5. kolovoza ne stoji, ako se pogleda kvartalna dinamika isplata plaća. Prema njoj uplate za treći kvartal vrše se 9. kolovoza, odnosno danas, što je i učinjeno", rekla nam je Edita Purgar Žugec iz Ministarstva financija.

Ona dodaje kako se sredstva za potporu političkim strankama za prva tri mjeseca u 2007. godini uplaćena 9. veljače, a za drugi kvartal 11. svibnja. "Osim toga, Zakon o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata, ostavlja mogućnost uplate iz Državnog proračuna do kraja mjeseca", kaže djelatnica Odjela za odnose s javnošću Ministarstva.

Financijski problemi u predizbornoj godini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manjim su strankama poput DC-a, HSLS-a, HSU-a i HDSSB-a, sredstva iz proračuna potrebna kako bi normalno funkcionirale, jer na raspolažu velikim budžetom. Kašnjenje s uplatama utjecao bi na njihov normalan rad, plaćanje režija, pa i zaposlenika, što se vidi na primjeru DC-a.

I dok HDSSB "pokriva" troškove svojih zaposlenika preusmjeravanjem novca od članarina, predsjednica Demokratskog centra otkriva kako njena stranka nema drugih prihoda, osim proračunskog novca, pa je za istu svrhu spremna sama posuditi novac.

A.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara