Ministarstvo graditeljstva nastavlja rušiti bespravnu gradnju

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva od veljače ove godine, kontinuirano uklanja bespravno sagrađene objekte i do sada ih je srušeno više od 70 u Zagrebu, Istri, te Splitskodalmatinskoj i Zadarskoj županiji.

Ovih dana ruši se na tri lokacije - u Zagrebu, Splitu i Rovinju, a idući tjedan rušit će se u Dubrovniku. Zbog turističke sezone rušit će se bespravno sagrađeni objekti koji se nalaze na skrivenijim lokacijama.

U Splitu se ruši bespravno sagrađeni dio Lazarice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo je tijekom svibnja na 16 adresa bespravnih graditelja u Rovinju poslalo obavijesti da će ukoliko sami ne uklone objekte to učiniti početkom lipnja. Tako je jučer Ministarstvo počelo uklanjati tri bespravno sagrađene luksuzne vile u vlasništvu austrijskih državljana. Rušenje će se nastaviti.

Tijekom svibnja Ministarstvo je i u Zagrebu na 30 adresa poslalo obavijesti o rušenju početkom lipnja. Do jučer je 15 investitora samo srušilo svoju bespravno sagrađenu gradnju. Riječ je o manjim objektima, ali koji smetaju ljudima jer su ili na tuđem vlasništvu ili na javnim površinama.

Ministarstvo je danas prvi put nakon tih obavijesti poslanih u svibnju izašlo rušiti u Zagrebu. Srušena je tenda kafića u Ružmarinskoj i započelo rušenje potpornog zida i platoa u Parku prirode Medvednica. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara