Ministarstvo javnih radova predalo odgovore na upitnik EK

MINISTARSTVO za javne radove, obnovu i graditeljstvo u predviđenom je roku predalo odgovore na pitanja iz Upitnika Europske komisije vezana uz regionalnu politiku, priopćilo je u petak poslijepodne to Ministarstvo.

Kao glavno koordinacijsko tijelo u RH na centralnoj razini zaduženo za pitanja regionalne politike, Ministarstvo je dobilo zadatak odgovoriti te koordinirati izradu odgovora na pitanja iz poglavlja Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U suradnji sa stručnjacima iz drugih relevantnih tijela državne uprave, odgovoreno je na ukupno 55 pitanja vezanih uz postojeće pravne, institucionalne i implementacijske mehanizme za vođenje politike regionalnog razvoja, kaže se u priopćenju.

Odgovori na pitanja daju cjelovit pregled trenutnog stanja u RH na tom području te će kao takvi biti dobra osnova za skori početak provedbe projekta "Strategija i jačanje kapaciteta za regionalni razvoj", koji se će se financirati iz CARDS 2002 programa, a čiji je glavni projektni partner i koordinator Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo. Tim će se projektom, kako se ističe, uz tehničku pomoć domaćih i stranih stručnjaka, izraditi Nacionalna strategija regionalnog razvoja te definirati svi neophodni mehanizmi za vođenje politike regionalnog razvoja.

Izrada i definiranje Nacionalne strategije regionalnog razvoja te Nacionalnog razvojnog plana, koji će se također uz tehničku pomoć iz CARDS programa izraditi nešto kasnije, predstavljaju osnovne korake na putu harmonizacije hrvatske regionalne politike s regionalnom politikom Europske unije, kaže se u priopćenju Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara