Ministarstvo obrazovanja objavilo prijedlog kataloga znanja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je danas na svojoj internet stranici prijedlog kataloga znanja za pet osnovnoškolskih predmeta, a ministar Dragan Primorac je uputio poziv učenicima i svim zainteresiranima na internetsku javnu raspravu o radnoj verziji kataloga. L

Objavljeni prijedlog kataloga izradila su predmetna povjerenstva, područne koordinacije i radne grupe pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

U objavljenom dokumentu se ističe da je cilj obrazovanja, osim kvalitetnog stjecanja trajnog znanja, razvijanje sposobnosti za njegovo kreativno korištenje te, s obzirom da se svakih pet godina ukupni fond ljudskog znanja udvostručuje, razvijanje sposobnosti za cjeloživotno učenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao odgojni ciljevi škole navode se poticanje čuđenja i znatiželje, promicanje općih vrijednosti poput vladanja sobom, samopoštovanja i poštovanje drugih i života, te promicanje humanističkih vrijednosti - suosjećanja, snošljivosti, vrijednosti rada, ljubavi i ponosa na obitelj, zavičaj i domovinu, te ekološku osviještenost.

Objavljeni dokument sadrži katalog znanja za biologiju, fiziku, kemiju, prirodu i prirodu i društvo.

(Hina) xjn yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara