Ministarstvo prosvjete prosvjed sindikata srednjih škola ocijenilo nepotrebnim

PROSVJED članova Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, koji je najavljen za danas, Ministarstvo prosvjete i športa ocijenilo je nepotrebnim jer se time neće ništa promijeniti.

´To nije način kojim se može poboljšati stanje, nego se samo šteti hrvatskoj prosvjeti´, izjavila je danas glasnogovornica Ministarstva prosvjete i športa Danijela Grizelj.

U Ministarstvu smatraju da su Vlada i Ministarstvo pokazali odgovornost prema tom pitanju i stanju u prosvjeti te da je za poboljšanje toga stanja mnogo učinjeno. ´To pokazuje i sama činjenica da su jedino za prosvjetu povećane stavke u državnom proračunu za iduću godinu´, rekla je Grizelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pregovori između Vlade i sindikata su u tijeku, dodala je glasnogovornica, ocijenivši kako se sve može prevladati dogovorom, a ne pritiscima.

Štrajk oko 800 članova Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama održat će se danas između 12 i 13 sati pred zgradom Ministarstva prosvjete i športa, najavili su jučer sindikati.

Istodobno će se u srednjim školama i učeničkim domovima za vrijeme petoga školskog sata u prijepodnevnoj nastavi održati ´prosvjed šutnje´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara