Ministarstvo: Slovenska tvrtka će zbrinjavati staro mesnokoštano brašno

MINISTARSTVO poljoprivrede i šumarstva izvijestilo je danas da je ministar Božidar Pankretić jučer potpisao sa slovenskom tvrtkom Karantom d.o.o. iz Ljubljane ugovor o zbrinjavanju starih zaliha mesnokoštanog brašna, proizvedena 2001.

Karanta se obvezala da će u roku 15 dana od zaključenja ugovora početi preuzimati, odnosno završiti preuzimanje 4000 tona u roku od tri mjeseca i 2000 tona u roku od pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora.

Ministarstvo se obvezalo da će dobiti međunarodnu svjedodžbu o zdravstvenoj ispravnosti pošiljke (certifikat), kojom se dokazuje da je mesno-koštano brašno sterilizirano i slobodno od salmonele, potvrdu o njegovu podrijetlu i nalaz ovlaštena laboratorija o obavljenim analizama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedbom toga ugovora počele su se uklanjati stare zalihe mesnokoštanog brašna po hrvatskim propisima, tako da se to brašno izveze i uštedi novac u državnom proračunu, navodi se u priopćenju.

Mesnokoštano brašno iz tekuće proizvodnje spaljuje se u Tvornici cementa Koromačno d.d. po ugovorenim uvjetima.

U priopćenju se podsjeća da je Vlada 24. travnja 2003. na prijedlog Povjerenstva donijela odluku o odabiru najpovoljnije ponude za uklanjanje starih zaliha mesnokoštanog brašna te prihvatila ponudu Karante od 15. travnja 2003. po cijeni od 35 eura po toni franco skladište isporučitelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara