Ministarstvo vanjskih poslova RH pozdravlja ocjenu Pata Coxa

MINISTARSTVO  vanjskih poslova Republike Hrvatske u svom priopćenju objavljenom u nedjelju pozdravlja ocjenu predsjednika Europskog parlamenta Pat Coxa, objavljenu u portugalskom tjedniku ´Expresso´, u kojoj je on izrazio uvjerenje da će Hrvatska, Bugarska i Rumunjska biti spremne za ulazak u Europsku uniju 2007. godine.

Nakon izražene potpore od strane predsjedavajućeg Europskog vijeća, grčkog premijera Constantina Simitisa, predsjednika Europske komisije Romana Prodija, povjerenika za vanjske poslove EU Chrisa Pattena i povjerenika EU za proširenje Guenthera Verheugena, kao i visokog predstavnika za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solane, Ministarstvo vanjskih poslova RH cijeni pozitivnu ocjenu predsjednika Europskog parlamenta Pat Coxa o sposobnosti Hrvatske za ulazak u EU zajedno s Rumunjskom i Bugarskom 2007. godine, kaže se u priopćenju.

Pozitivna percepcija hrvatske kandidature dodatni je poticaj Republici Hrvatskoj za ubrzanje potrebnih reformi kako bi nadoknadila izgubljeno vrijeme i bila spremna za idući krug proširenja članstva EU, stoji na kraju priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara