Ministarstvo vanjskih poslova SiCG danas bez komentara na vijest o uklanjanju spomenika Budaku

MINISTARSTVO vanjskih poslova Srbije i Crne Gore u petak nije imalo komentar na sinoćnju odluku hrvatske Vlade o uklanjanju spomen obilježja Mili Budaku u Sv. Roku i Juri Francetiću u Slunju, kao i na vijest da su ta obilježja u međuvremenu uklonjena.

To ministarstvo prosvjedovalo je u četvrtak zbog postavljanja spomen ploče Mili Budaku, a pomoćnik ministra vanjskih poslova Dušan Crnogorčević pozvao je hrvatskog veleposlanika Tončija Staničića te mu izrazio prosvjed i zatražio objašnjenje zbog otkrivanja spomen ploče.

Beogradska agencija Beta objavila je u petak da je spomenik ministru u vladi NHD Mili Budaku u njegovom rodnom mjestu Sveti Rok u Lici uklonjen u petak ujutro, što je potvrdila hrvatska vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Beta je prenijela i da je hrvatska vlada je na sinoćnjoj izvanrednoj sjednici, na osnovu članka 107. Ustava Republike Hrvatske, donijela odluku o uklanjanju spomen obilježja Mili Budaku u Svetom Roku i Juri Francetiću u Slunju, jer je "postavljanje tih spomen obilježja suprotno izvornim osnovama Ustava Republike Hrvatske i šteti ugledu i interesima Republike Hrvatske koje je vlada dužna štititi".

Tu agencijsku vijest prenio je i beogradski radio B 92.

(Hina) tman br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara