Ministarstvu znanosti 85 milijuna dolara zajma Svjetske banke

Svjetska banka odobrila je 85 milijuna dolara zajma Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa kao novčanu potporu za razvoj obrazovanja u Hrvatskoj, izvijestio je danas Ured Svjetske banke u Zagrebu. L

Kako ističe taj ured, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa prihvatilo je ciljeve razvoja obrazovanja do godine 2010. pod nazivom "Program podrške sektoru obrazovanja", a taj je program pripremljen zajedno sa Svjetskom bankom.

Program za razvoj obrazovanja u Hrvatskoj - koji će pomoći da se postignu ciljevi dogovoreni između Ministarstva zanosti, obrazoranja i športa i Svjetske banke - dovršen je na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu.

Svjetska banka će ga poduprijeti s 85 milijuna dolara zajma.

"Program podrške sektoru obrazovanja" usmjeren je prema razvoju kurikuluma, razvoju novih modela vrednovanja učenika, profesionalnom razvoju nastavnika, obrazovnome menadžmentu i obrazovnoj infrastrukturi u Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo sam zadovoljan s kvalitetom i brzinom pripreme tog programa, koji je vodio ministar Primorac", izjavio je Charles Griffin, direktor sektora u Svjetskoj banci iz Washingtona, koji je ovih dana u službenom posjetu Hrvatskoj.

"Svjetska banka potpuno podupire dogovorene ciljeve razvoja obrazovanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a zajednički pripremljen Program potpore donijet će dugo očekivane promjene u obrazovnom sustavu Hrvatske", rekao je gospodin voditelj tima Svjetske banke za program hrvatskog obrazovanja Pasi Sahlberg.

Program potpore prvi je takav investicijski zajam u regiji, obuhvaća cijeli sustav obrazovanja, a primijenit će se od godine 2005. do 2009., izvijestio je danas Ured Svjetske banke u Zagrebu.

(Hina) xsp,pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara