Ministri unutarnjih poslova EU u Bruxellesu: Austrija Grčkoj prijeti izbacivanjem iz Schengena

Ministri unutarnjih poslova EU u Bruxellesu: Austrija Grčkoj prijeti izbacivanjem iz Schengena

Foto: FAH

DANAS bi se trebao održati neformalni sastanak ministara unutarnjih poslova Europske unije o produljenju privremenih kontrola na unutarnjim granicama unutar schengenskog prostora.

Sastanku bi trebao nazočiti i novoizabrani hrvatski ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kako bi s europskim kolegama raspravljao o problemu migracijske krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inače, zbog pritiska masovnog dolaska izbjeglica u Europsku uniju, šest država uvelo je privremene granične kontrole, a traže i produljenje do kraja 2017. godine.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere nada se da će se kontrole produljiti, dok njegova austrijska kolegica Mikl-Leitner prijeti grčkim vlastima izbacivanjem iz Schengena, smatrajući nerealnim da se grčko-turska granica ne može kontrolirati.

Susjedna Slovenija ističe da dodatnu pomoć u nadzoru granice treba pružiti Makedoniji. Navodno će konačnim sastankom u Turskoj krajem ovog mjeseca, s predsjednikom Europske Komisije Jean Claude Junckerom, pitanje kontrole vanjskih granica ugledati rješenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara