Ministri vanjskih poslova G8 u četvrtak i petak u Parizu

MINISTRI vanjskih poslova zemalja G8 okupit će se u Parizu u četvrtak i petak na pripremama summita šefova država i vlada G8 u Evianu, a pitanja međunarodne sigurnosti biti će u središtu njihovih razgovora.

Pitanja međunarodne sigurnosti će se razmatrati "s tematskog aspekta (borba protiv terorizma, prijetnja širenja oružja za masovno uništenje), ali i sa zemljopisnog, preko određenog broja situacija, npr. oko Iraka, Blikog istoka, Afganistana", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova Francois Rivasseau.

Susret će početi u četvrtak navečer, a nastavit će se u petak, nakon čega će biti održana konferencija za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije sastanka osam šefova diplomacija će se u četvrtak u Parizu održati konferencija o "putevima droge iz središnje Azije do Europe".

Do sastanka ministara vanjskih poslova osam najrazvijenijih zemalja (Njemačka, Kanada, Sjedinjene Države, Francuska, Italija, Japan, Velika Britanija i Rusija) dolazi unatoč tome što i dalje traje nesuglasje između Sjedinjenih Država i Francuske vezano uz francusko protivljenje ratu u Iraku i dok su Europljani duboko podijeljeni po tom pitanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara