MINISTRI ZA EUROPSKA PITANJA DVADESETPETORICE POZIVAJU NA IZBORE ZA EU PARLAMENT

Plašeći se velikog neodaziva na izbore za Europski parlament koji će se održati od 10. do 13. lipnja, ministri za europska pitanja dvadesetpetorice uputit će u četvrtak zajednički poziv za izbore, priopćio je u srijedu Quai d'Orsay.

Poziv upućen 338 milijuna birača bit će objavljen u nacionalnim listovima svake od 25 zemalja članica Europske unije, a u njemu se ističe da je Europski parlament "ključni čimbenik u izgradnji Europe".

"Najveći dio zajedničkih pravila koja se tiču vaše svakodnevice donosi se u tom parlamentu. On će u sljedećih pet godina sudjelovati u donošenju odluka presudnih za Europu i za vašu budućnost. To je ulog na tim izborima", pišu ministri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Europi treba parlament koji će odražavati vašu raznolikost i iznositi vaše želje, nade i odluke. Glasujte na europskim izborima. Ne dopustite da se o vašoj budućnosti odlučuje bez vas", pozivaju ministri.

I Europska komisija očitovala je u petak svoju zabrinutost zbog slabe zainteresiranosti birača, pošto je istraživanje pokazalo da trenutno manje od polovice Europljana (45 posto) kani glasovati na izborima za Europski parlament.

(Hina) xvrad ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara