Ministrica Antunović u Turskoj predstavlja hrvatsko oružje

POTPREDSJEDNICA hrvatske Vlade i ministrica obrane Željka Antunović, koja se nalazi u posjetu Turskoj, posjetila je utorak 6. međunarodnu izložbu obrambene industrije, zrakoplovstva i mornarice "IDEF Turska 2003", koja se održava u Ankari, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Izložbu, na kojoj sudjeluje i desetak hrvatskih tvrtki, otvorio je predsjednik turske Vlade Recept Tayyib Erdogan, koji je zajedno s ministricom Antunović i turskim ministrom obrane Vecdijem Gonulom razgledavanje izložbe započeo posjetom hrvatskom izložbenom prostoru. Oni su zanimanjem razgledali hrvatski tenk "Degman", kojemu je ovo prva međunarodna sajamska promocija, kaže se u priopćenju.

Ministrica Antunović se na hrvatskom izložbenom prostoru sastala se s ministrima obrane Bosne i Hercegovine, Albanije, Srbije i Crne Gore, te Bjelorusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Albanski ministar obrane Pandeli Majko pokazao je interes za mogućnost modernizacije brodova u našim brodogradilištima, te se zanimao za kacige koje proizvodi tvrtka Šestan Busch iz Preloga.

Ministar obrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić rekao je okupljenim novinarima da je u daljnjoj budućnosti moguća suradnja dviju zemalja u proizvodnji oružja i vojne opreme. Izrazio je zadovoljstvo zbog prvog susreta s hrvatskom ministricom obrane, te rekao da tenk "Degman" najbolje pokazuje mogućnosti hrvatske industrije u proizvodnji tako složenih borbenih sustava, kaže se uj priopćenju.

Bjeloruski ministar obrane general bojnik Leonid Maltsev pokazao je interes za bližom suradnjom dvaju ministarstava, ponudivši hrvatskoj strani mogućnost remonta i modernizacije obrambenih sustava proizvedenih na području bivšeg SSSR-a.

Tijekom popodneva ministrica Antunović imat će i bilateralni susret s turskim kolegom, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara