Ministrica Dropulić ponovno prijavljena zbog sukoba interesa jer drži 13 milijuna kuna vrijedne dionice IGH

Ministrica Dropulić ponovno prijavljena zbog sukoba interesa jer drži 13 milijuna kuna vrijedne dionice IGH

PROŠLI saziv Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa nije nikad nije raspravio slučaj najuspješnije dioničarke u Sanaderovoj vladi, ministrice graditeljstva Marine Matulović Dropulić, koja eto broji 1497 dionica IGH čija vrijednost se procjenjuje na približno 13 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Taj predmet bi bio zaboravljen od strane nadležnih državnih tijela, da se o tome nije pobrinuo građanin Branko Petrović, koji je novom sazivu prijavio ministricu. IGH, kao što je poznato, za državu projektira sve kapitalne projekte, a kako se Matulović Dropulić nalazi u samom vrhu vlasti koji barata s državnim novcem, tako nije teško posumnjati da bi mogla biti u sukobu interesa.

Petrović od Povjerenstva zahtjeva da ispita je li Matulović Dropulić prijavila svaki posao koji je IGH realizirao za državu, kao i da se sama ministrica očituje o eventualnom sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je za sada reći kada bi se moglo raspravljati o ministrici graditeljstva, jer je rad Povjerenstva trenutno blokiran zbog policijske akcije "Index" u okviru koje je uhićena i predsjednica tog tijela Deša Mlikotin Tomić. Sljedeća sjednica očekuje se za desetak dana, ali rasprava o Matulović Dropulić nije uvrštena na dnevni red.

Podsjećamo, Zakon o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti određuje sukob interesa kao situaciju u kojoj su privatni interesi dužnosnika u suprotnosti s javnim interesom, odnosno kad privatni interes utječe ili može utjecati na nepristranost dužnosnika u obavljanju javne dužnosti.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara