Ministrica Matulović Dropulić razgovarala s predstavnicima Zelene akcije

MINISTRICA zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić na sastanku s predstavnicima nevladine ekološke udruge Zelene akcije, predočila je osnovne pravce rada ministarstva i zatražila suradnju i pomoć, priopćilo je danas ministarstvo.

Stav je ministarstva da se jedino kroz suradnju s nevladinim udrugama može doći do optimalnih rješenja, navodi se u priopćenju i dodaje da Vlada zaštitu okoliša smatra jednim od prioriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vraćanje povjerenja građana u institucije i njihovo bolje upoznavanje s problematikom zaštite okoliša i prostora, jedan je od najtežih zadataka koji čeka Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, navodi se u priopćenju i dodaje kako su udruge i dosad bile vrlo uspješne u upoznavanju javnosti s problematikom u okolišu, a ministarstvo se nada da će buduća suradnja u tome biti još uspješnija.

Predsjednica Zelene akcije Jagoda Munić ministrici je predstavila osnovne projekte i buduće planove Zelene akcije, a jedan od njih je i Zeleni telefon, koji je u međuvremenu prerastao u mrežu telefona u koju je uključeno deset nevladinih udruga. Državna tajnica Višnja Jelić Mueck s voditeljicom Zelenog telefona Gordanom Klarić dogovorila je redovitu razmjenu informacija.

Na sastanku ministrice Matulović Dropulić s predstavnicima Zelene akcije zaključeno je da postoje dobri preduvjeti za suradnju, a ministrica je obaviještena i o godišnjem sastanku Zelenog Foruma, nacionalne mreže udruga građana za zaštitu okoliša, koji će se održati krajem tjedna, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara