Mirni prosvjed prevarene obitelji Jelenić

ANĐELKA JELENIĆ sa svojih četvero djece danas je u 8 sati počela miran prosvjed pred Općinskim sudom u Glini zbog presude kojom se nalaže iseljenje njezine obitelji iz kuće u Glini koju je njezin suprug policajac uz suglasnost MUP-a kupio od Radojke i Dušana Resanovića.

Obitelj Jelenić je žrtva prijevare kojom su kupili kuću od opunomoćenika koji je krivotvorio punomoć. Prosvjedu majke i četvero djece pridružili su se prijatelji, susjedi, članovi udruga iz Domovinskog rata i Sindikata policije Hrvatske.

Anđelka Jelenić rekla je da "prosvjedom ona i njezina djeca žele javnost, pravne i građanske inicijative upozoriti na veliku prijevaru što se dogodila njezinoj obitelji, koja je sudskom presudom dovedena do ruba izdržljivosti i pomišljanja na sumoubojstvo".

Rekla je da je njezin suprug preko MUP-a od Privredne banke uzeo stambeni zajam od 350 tisuća kuna kojim je od Radojke i Dušana Resanovića, posredovanjem njihova navodna opunomoćenika Borisa Kučka iz Zagreba kupio kuću u Glini.

Nevolje obitelji Jelenić počele su, kako je navela, kad su ih Radojka i Dušan Resanović tužili da se isele iz kuće, tvrdeći da nisu dali punomoć za prodaju kuće Borisu Kučku i da im nisu prodali kuću. Zatražili su da im za najamninu Jelenići isplate 100 tisuća kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo žrtve organiziranog kriminala, a sud je donio nepravednu presudu jer u sudskom postupku nisu saslušani ni navodni Resanovićev opunomoćenik Boris Kučko, a ni javni bilježnici u Zagrebu koji su ovjerili Kučkovu punomoć, kupoprodajni ugovor i isplatu novca za kupnju kuće", izjavila je Jelenić.

Prosvjed će trajati, kako je najavila, sve dok se ne nađe rješenje za nju i njezinu obitelj.

Povjerenik županijskog Sindikata policije Ante Barić dao je u ime Sindikata potporu obitelji Jelenić u ostvarenju njezina prava na dom i dostojan život. "Pozivamo predsjedničke kandidate da dio novca za predizbornu kampanju izdvoje za pomoć obitelji Jelenić i pomognu joj da ponovno otkupe kuću u Glini ili neku drugu kuću ili stan", naglasio je Barić .

Pozvao je velikehrvatske tvrtke da se odreknu dijela novca koji su namijenili za blagdanske domjenke te ga daruju obitelji Jelenić. Pozvao je i glinsku gradsku upravu da obitelji Jelenić osigura privremen smještaj i daruje građevno zemljište na kojem bi izgradili svoju kuću, te građevne tvrtke da im daruju građevni materijal.

Zamjenik predsjednika županijske Koordinacije udruga iz Domovinskog rata i potpredsjednik Skupštine Željko Kardaš zatražio je od policije i tijela pravne države kazneni progon odgovornih za "kriminal u slučaju Jelenić".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara