MIROVINSKI FONDOVI O MODELU PRIKUPLJANJA OBVEZNIH DOPRINOSA

Udruženje društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) pozvalo je danas Vladu da zadrži postojeću visoku razinu tehničkog funkcioniranja sustava prikupljanja doprinosa u obvezne mirovinske fondove.

U priopćenju Udruženja se navodi kako se dosadašnji sustav pokazao izuzetno kvalitetnim i da ga ne bi trebalo mijenjati, odnosno mijenjati model kako je predviđeno prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima za obvezna osiguranja.

Sadašnjim se sustavom doprinosi iz drugog stupa prikupljaju izravnim uplatama obveznika uplate doprinosa na prijelazni račun Regosa te preraspodjelom sredstava na osobne račune članova obveznih mirovinskih fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovakav način te visoka tehnička potpora sustava omogućila je članovima obveznih mirovinskih fondova pravodobnu i kvalitetnu informaciju i shodno tome kontrolu uplate doprinosa njihovih poslodavaca, ističu u Udruženju.

U cilju i daljeg uspješnog tijeka mirovinske reforme, u kojem važnu ulogu ima i kvalitetno reguliranje tehničkog aspekta prikupljanja obveznih doprinosa, u Udruženju se nadaju da će nadležne institucije podržati prijedlog izmjene Zakona na način da se zadrži postojeći model, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xrub yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara