misa zahvalnica u zagrebačkoj katedrali

Tradicionalnu misu zahvalnicu Te Deum u zagrebačkoj katedrali predvodio je večeras nadbiskup zagrebački Josip Bozanić zajedno s pomoćnim biskupima Josipom Mrzljakom i Vladom Košićem.

Nadbiskup Bozanić pozvao je vjernike da pri ulasku u Novu godinu zahvale Bogu za dobro u protekloj, te da i sami čine djela vrijedna hvale.

Pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić se, u osvrtu na 2002., spomenuo preminuća kardinala Franje Kuharića, zagrebačkog nadbiskupa u miru i ponovio njegov oporučni poziv na čuvanje katoličke vjere u osobnom, obiteljskom i narodnom životu.

Kao značajan događaj izdvojio je proglašenje II. nadbiskupijske sinode koju je nadbiskup Josip Bozanić najavio na blagdan blaženog Alojzija Stepinca 10. veljače, te početak pripreme za nju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od godišnjica važnih za nadbiskupiju naveo je godinu blaženog Augustina Kažotića te 150. godišnjicu zagrebačke metropolije koja traje do Duhova iduće godine.

Biskup Košić je također naglasio kako ohrabruje činjenica da je bilo 50 krštenja petog djeteta u župama zagrebačke nadbiskupije. Podsjetio je i na značaj koji Crkva pridaje radu s mladima i djelatnosti Caritasa.

Misno slavlje završeno je svečanom himnom ´Tebe Boga hvalimo´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara