MISOM U "BUNARIĆU" ZAVRŠIO GODIŠNJI SKUP KATOLIKA SUBOTIČKE BISKUPIJE

Svečanom biskupskom misom koju je predvodio biskup požeški mons. dr. Antun Škvorčević u nedjelju je na marijanskom svetištu "Bunarić" okončan najveći godišnji skup katoličkih vjernika Subotičke biskupije.

"I u hrvatskom, mađarskom, srpskom i u drugim narodima najbolji koraci su bili su kada smo se molili Bogu i otvarali se njemu iskreno. Oni nas nikada nisu sukobljavali, već približavali", rekao je monsinjor Škvorčević tisućama vjernika koji su hodočastili jedino marijansko svetište na prostoru Sjeverne Vojvodine.

Misu i propovijed na hrvatskom pratio je požeški crkveni zbor "Sv. Lovro", koji je kasnije nastupio i subotičkoj Katedrali "Svete Terezije Avilske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovogodišnje "Bunarićko proštenje" u blizini Subotice predstavljalo je i posljednju manifestaciju žetvenih svečanosti bačkih Hrvata - "Dužijanca".

Obnovljeno marijansko svetište "Bunarić", koje svake godine koncem kolovoza tijekom nekoliko dana hodočašća pohodi nekoliko tisuća katoličkih, ali i pravoslavnih vjernika, otvorio je i blagoslovio prošle godine nadbiskup Josip Bozanić.

(Hina) xsta yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara