Mladi američki košarkaš pogodio šut za pobjedu pa tragično preminuo

ŠESNAESTOGODIŠNJI je košarkaš Wes Leonard položio loptu kroz obruč s istekom vremena za pobjedu svoje srednjoškolske momčadi u produžetku. Završio je na rukama suigrača i navijača, kolabirao i - umro.

Uzrok smrti nesretnog mladića zasad nije poznat. Tragedija se dogodila u četvrtak navečer malo poslije svršetka utakmice između Leonardova Fennville High Schoola i Bridgama, u kojoj je nesretnik pogodio za pobjedu 57-55, inače dvadesetu ove sezone u 20. utakmici.

U proslavi sa suigračima i navijačima koji su preplavili teren Leonard je odjednom kolabirao. Prisutna je dežurna liječnička ekipa reagirala na licu mjesta i prebacila mladog košarkaša do obližnje bolnice, u kojoj su odmah po dolasku liječnici proglasili smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Šokantno je jedina prava riječ. Da se nešto tako dogodi u totalnom slavlju nakon pobjedničkog koša... Nemam riječi", rekao je ravnatelj škole Dirk Weeldreyer.

Leonard nije prije patio ni od kakva poremećaja. Barem to u njegovoj školi, koja djeluje na teritoriju Savezne države Michigan i 200-tinjak je kilometara udaljena od Detroita, nisu znali. Bio je također Leonard i predvodnik srednjoškolske football-momčadi, u kojoj je igrao quarterbacka.

"Posjedovao je nešto što ja zovem šira slika. To ga je činilo drukčijim. Vodio je brigu o svom tijelu kao niti jedan košarkaš u mojoj trenerskoj karijeri. Puno je vremena provodio u sam u dvorani. Bio je poseban dečko", rekao je njegov trener Ryan Klingler.

Prije 14 mjeseci smrtno je stradao još jedan mladi sportaš u Fennvilleu, hrvač Nathaniel Hernandez. Imao je tada 14 godina, a preminuo je od srčanog zastoja nakon nastupa na jednom natjecanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara