Mladić koji je pokazivao guzicu policajcima: Nisam radio ništa neukusno, samo sam rekao istinu

Video, screenshot: MUP

POLICIJSKA snimka koja traje 12 minuta zabilježila je ponašanje jednog mladića koji je uhićen. Na snimci se vidi kako je ispred interventne policije pokazivao guzicu te ih je cijelo vrijeme vrijeđao dok su ga drugi smirivali. Na kraju je nasrnuo na policijskog snimatelja, pa je uhićen. Policija je izvijestila kako se mladić rasplakao nakon što je shvatio "konzekvencu svog ponašanja". "Znam da narušavam javni red i mir, ali molim vas da me pustite. Radim sutra, molim vas pustite", vapio je policajcima mladić.

"Nisam radio ništa neukusno"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, radi se o 23-godišnjem Marku K., koji je na prosvjede izašao, kako nam je kazao, frustriran stanjem u državi. Tvrdi da on nije nikakav huligan, niti da poznaje pripadnike skupine koja je izazivala nerede. Poziv na prosvjed vidio je, kaže, preko Facebooka, no na daljnje prosvjede neće ići jer je zaradio četveromjesečnu zabranu približavanja mjestu na kojem je organiziran prosvjed i kaznu od tisuću kuna.

Na naše pitanje zašto je vrijeđao policiju pa ih kasnije molio da ga ne privedu, a znao je da bi to lako moglo završiti uhićenjem, Marko kaže: "Nisam znao. Ništa neukusno nisam radio osim psovao i govorio istinu, a zna se zašto sam pokazao guzicu - jer su nas blokirali da održimo mirni prosvjed", kazao nam je 23-godišnjak koji je izostanak na poslu opravdao time da je bio bolestan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara