Mladića čuvala garda Vojske SCG u Topčideru

PREDSJEDNIK Demokršćanske stranke Srbije i bivši ministar pravde Srbije Vladan Batić potvrdio je da je vojska SCG čuvala haškoga optuženika Ratka Mladića, ali da mu nije poznato da li ga i danas čuva, prenose u srijedu banjalučke "Nezavisne novine".

"Nije sporno da je vojska čuvala Ratka Mladića, ali da li ga čuva i danas to ne znam. Gardijska brigada je bila uporište i posljednji bastion režima i sljedbenika Slobodana Miloševića. Pripadnici Gardijske brigade su kao talibani ostali vjerni Slobodanu Miloševiću. To je točno, i nitko ne može opovrgnuti tu činjenicu, ali mi nije poznato tko je šef sigurnosti Gardijske brigade", kazao je Batić.

Prema pisanju lista, nekadašnji šef Ureda za informiranje u vladi pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, Vladimir Popović-Beba nagovijestio je da je Mladić u Topčideru, a da je osobni Mladićev tjelohranitelj posljednjih desetak godina potpukovnik Branislav Puhač ujedno i šef sigurnosti Gardijske brigade Vojske Srbije i Crne Gore u beogradskoj vojarni Topčider.

"Nije nikakva tajna da vojska čuva Mladića. Čuvali su ga i dok smo mi bili u vladi. Imali smo podatke da vojska čuva Mladića i da ga kontroliraju. I Nebojša Pavković (bivši načelnik Generalštaba Vojske SCG) je to priznao, na indirektan način tako što je rekao: Od prije mjesec dana oduzeli smo mu propusnice, ali oni su i dalje nastavili da ga kontroliraju", kazao je Popović za list i dodao da tadašnja vlada ništa nije poduzela povodom tih saznanja, jer to navodno "nije htio" tadašnji predsjednik SRJ Vojislav Koštunica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara