MLINARIĆ U JEDNODNEVNOM SLUŽBENOM POSJETU AUSTRIJI

O daljnjem unaprjeđenju suradnje hrvatskog i austrijskog ministarstva unutarnjih poslova razgovarali su u petak u Beču resorni ministri Marijan Mlinarić i Ernst Strasser.

Ministri su potpisali i Sporazum o suradnji u pružanju pomoći u slučaju katastrofa ili prirodnih nepogoda između RH i Republike Austrije.

Susret je protekao u otvorenom i prijateljskom ozračju punom uzajamnog razumijevanja, potvrdila su hrvatskim novinarima oba ministra. "Austrija izrazito podupire Hrvatsku na putu u punopravno članstvo Europske unije", kazao je austrijski ministar Strasser. Dodao je da je potpisani sporazum važna osnova da se u slučaju mogućih katastrofa ili velikih nepogoda dvije države mogu uzajamno pomoći.

Strasser je pozdravio dogovorenu suradnju u suzbijanju organiziranog kriminala, otkrivanju ilegalnih migracija i drugih poslova iz domene MUP-a dviju zemalja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je ponovio i ministar Mlinarić, zahvalivši se na austrijskoj potpori hrvatskom putu u Europsku uniju.

Ministri Mlinarić i Strasser ocijenili su susret u Beču vrlo uspješnim. Tijekom jednodnevnog službenog boravka u Beču hrvatsko izaslanstvo MUP-a će posjetiti i bečku policijsku jedinicu za posebne namjene koja će pripremiti i prigodnu pokaznu vježbu.

(Hina) xspđ ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara