Mlinarić zastupnicima najavio izvješće o utjecaju alkohola u prometu

Mlinarić zastupnicima najavio izvješće o utjecaju alkohola u prometu
MINISTAR unutarnjih poslova Marijan Mlinarić danas je saborskim zastupnicima najavio da će uskoro na klupe dobiti izvješće o utjecaju alkohola u prometnim nesrećama u prva dva ili tri mjeseca provođenja novoga Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Čim se ažuriraju podaci, za nekoliko dana ili tjedana, dobit ćete izvješće o utjecaju alkohola u nesrećama, rekao je Mlinarić, udovoljavajući zamolbi HDZ-ovca Zvonimira Puljića u aktualnom prijepodnevu da iznese podatke o učincima novoga Zakona na stanje u prometu.

Prema tim podacima, od srpnja do kraja listopada policija je zabilježila za polovicu manje prometnih prekršaja nego u istom razdoblju lani, čemu, tvrdi ministar, uvelike pridonosi strogo provođenje novoga Zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, u tom je vremenu 90 ljudi manje poginulo, 341 osoba manje je teško, a čak 1.344 lakše ozlijeđena u prometu, iako su, ističe Mlinarić, još u lipnju zabilježene 43 poginule osobe više nego u lipnju 2003.

Zadovoljan ministrovim odgovorom Puljić je izrazio uvjerenje da će, nastavi li se pozitivan trend na cestama, uskoro bezalkoholno pivo moći zamijeniti bevandom.

Mlinarić je izvijestio i da Vlada užurbano radi na opremanju jedinstvenog operativno-komunikacijskog centra koji bi objedinio sve hitne službe za intervencije u slučaju nesreća i katastrofa.

Taj centar, koji bi nastao objedinjavanjem postojećeg centra za obavješćivanje, hitne pomoći, vatrogasaca i drugih službi, imao bi jedinstveni europski pozivni broj 112.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara