Mnogi bi željeli imati karte s najtraženijim iračanima

MNOGI Amerikanci nastoje doći do do svojega špila Pentagonovih karata najtraženijih Iračana kao suvenira, ali ni mnogi američki vojnici u Iraku još ih nisu dobili.

Tiskarska tvrtka iz Durhama u Sjevernoj Carolini, PBM Graphic Inc., tiska ovoga tjedna još 25.000 špilova kako bi svaki američki vojnik u Iraku imao svoj.

Pentagon je napravio ove karte kako bi olakšao američkim vojnicima u Iraku pronalaženje i identifikaciju pripadnika režima Saddama Husseina, ali je dao tiskati samo ograničen broj.

Tvrtka je odlučila novih 25.000 špilova pokloniti američkim vojnicima u Iraku.

"Ako je tamo početno poslano samo 1.700 špilova karata onda je tamo mnogo momaka koji bi voljeli imati svoj špil", rekao je Tom Arnold, direktor marketinga PBM-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjel za tiskanje karata PBM-a uglavnom se bavi kartama za igru poput Pokemona, Harryja Pottera ili Nintend Game Boy.

"Po prvi put smo imali posla s vojskom u Pentagonu", kaže Arnold, "i moram reći da je entuzijazam i interes bio nevjerojatan".

Kada je otpočeo rat u Iraku čelnici tvrtke su otkrili kako mnogi zaposlenici imaju kćerke ili sinove u vojsci, neki od njih i u Iraku. Rat je ušao i u naše domove kada je član obitelji tri zaposlenika poginuo u Iraku, rekao je Arnold.

(Hina) sl rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara