MOL: Ne manipuliramo Ininim dionicama

Foto: Ina

MAĐARSKI MOL je odbacio sve tvrdnje da se bavi tržišnim manipulacijama u vezi stjecanja Ininih dionica.

"S poštovanjem prema medijskim napisima o manipulaciji s Ininim dionicama, MOL jasno odbacuje sve optužbe za manipulaciju na tržištu", napisali su iz Mola te dodali kako poštuju sva pravila tržišnog natjecanja i međunarodnu praksu, uključujući i pravila na burzi.

"Neprihvatljivi pokušaji nanošenja štete MOL-u"

"Posljednji pokušaji nanošenja štete MOL-u su nepravedni i potpuno neprihvatljivi", napisali su iz Mola. Dok Mol tvrdi da nije ništa kriv, HANFA je na današnjoj sjednici produžila zabranu trgovanja dionicama Ine do kraja uz obrazloženje da je potrebno zaustaviti trgovanje zbog raspoloživih podataka o investitorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je Vlada Jadranke Kosor odgodila predlaganje izmjena zakona o privatizaciji Ine kojim se trebalo Molu onemogućiti stjecanje više od 50 posto dionica hrvatske naftne kompanije. Razlog za odustajanje od izmjena bio je taj što je Hanfa prošlog tjedna zaustavila trgovanje dionicama, ali i podnijela prijavu Državnom odvjetništvu zbog sumnje da su dionice stečene manipulacijom.

Istraga ide prema slovačkoj, Mađarskoj i Cipru

"Počelo se provjeravati sto se događa i DORH je počeo istragu. Ona sad ide prema Slovačkoj, Mađarskoj i Cipru. Mi smo odlučili pričekati DORH da završi tu istragu", rekla je u subotu premijerka Kosor objašnjavajući zašto je odustala od već najavljenih izmjena.

Upravljanje dionicama Ine je sumnjivo već mjesecima, a sve je krenulo od javne ponude mađarskog MOL-a da dođe su većinskog udjela u Ini, zatim su se uključili hrvatski mirovinski fondovi, a sve je zakomplicirao tajanstveni treći kupac koji je dionice kupovao na američkom tržištu i podizao im cijenu. U cijeloj toj priči, vrijednost Inine dionice je otišla u nebo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara