MOL: Nemamo veze s korupcijskim aferama u Hrvatskoj

MOL: Nemamo veze s korupcijskim aferama u Hrvatskoj

Tekst: J.C.
Foto: Arhiva

NEMAMO veze s korupcijskim aferama u Hrvatskoj i u svakom trenutku spremni smo surađivati s istražnim tijelima, poručeno je danas iz mađarskog MOL-a. Ta je kompanija medijima poslala očitovanje u kojem odbacuje sve poveznice s aferama koje okružuju Inu i Podravku.

"Temeljem medijskih objava i napisa kojima se direktno ili indirektno MOL povezuje s kriminalnim slučajevima u Hrvatskoj, još jednom želimo jasno odbaciti sve navode i sumnje. Kao što smo više puta napominjali, želimo ponovno naglasiti da smo u svakom trenutku, sukladno važećim propisima, spremni na suradnju s istražnim tijelima", navodi se u izjavi koju potpisuje direktor međunarodnih komunikacija MOL Grupe Johannes Vetter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, pitanje prodaje Ine MOL-u, pri čemu su Mađari dobili upravljački paket nad hrvatskom kompanijom, već dugo povlači Stjepan Mesić, koji je direktno optužio Ivu Sanadera i Damira Polančeca da su pogodovali Mađarima. Ulje na vatru dodalo je nedavno otkriće kako je MOL kreditirao Podravku tijekom trajanja "plana Spice", a taj je dug koprivnička kompanija obećala namiriti dionicama Ine kojima ne raspolaže.

Jučer se u medijima pojavila i informacija kako će kao svjedoci u istrazi o malverzacijama u Podravki biti ispitani i djelatnici mađarskog OTP-a i MOL-a, što je potvrdio i glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, zbog čega se MOL danas i odlučio na reakciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara