Momčilo Krajišnik uskoro na slobodi?

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva (AFP)

Nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik, kojeg je Haški sud osudio na 20 godina zatvora, stekao je pravo da zatraži prijevremeno puštanje na slobodu, stoji u priopćenju njegovog odvjetničkog tima. Krajišnik je pravo za prijevremeno puštanje stekao prema britanskim zatvorima.

Uz zahtjev za prijevremenu slobodu, Krajišnik mora predočiti mišljenje vlasti zemlje u koju će se vratiti o tome kako će na javnost i političku situaciju djelovati njegov povratak iz zatvora. Budući da se Krajišnik želi vratiti na Pale, odlučio je u vezi s tim pitanjem obratiti se svim razinama vlasti u BiH, stoji dalje u priopćenju njegovog tima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđen na 20 godina zbog udruženog zločinačkog pothvata i progona

U priopćenju koje prenosi SRNA se dodaje da će se Krajišnik obratiti predsjedniku RS, predsjednicima Narodne skupštine i Vlade RS, Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara i parlamentu BiH, te svim parlamentarnim strankama, kao i Općini Pale, Gradu Istočno Sarajevo, udruženjima Srpsko građansko vijeće BiH - Mirko Pejanović i Demokratska inicijativa sarajevskih Srba - Jovo Janjić.

Momčilo Krajišnik je osuđen zbog udruženog zločinačkog pothvata za deportaciju i progon civilnog stanovništva, koja su učinile druge osobe 1992. u devet općina i BiH. Krajišnik je u zatvoru od 3. travnja 2000. Prvo je bio u Haagu, a potom u Engleskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara