Monika Leskovar i Vinko Brešan hrvatski veleposlanici H.C. Andersena

Danska zaklada "H. C. Andersen 2005" na svečanosti 18. siječnja u Kopenhagenu imenovat će hrvatske umjetnike Moniku Leskovar i Vinka Brešana veleposlanicima H. C. Andersena.

Ceremonija će se održati u Hofteatru, starom dvorskom kazalištu u sjedištu danskog parlamenta i službenih kraljevskih odaja, u centru Kopenhagena, potvrdio je danas Vinko Brešan.

Veleposlanike imenuje Zaklada "H. C. Andersen 2005" u suradnji s veleposlanstvima zemalja iz kojih veleposlanici dolaze, a u povodu 200. obljetnice rođenja pisca i pjesnika H. C. Andersena.

Veleposlanici su, po pravilniku Zaklade, poznati i inspirativni umjetnici, političari i sportaši, koji će predstavljati projekt "H. C. A. - abc" u borbi protiv nepismenosti u svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanici iz Velike Britanije su glumci Roger Moore i Derek Jacobi, te voditelj Sir David Frost, a iz SAD-a glumice Susan Sarandon i Connie Nielsen kao i glazbenici Suzanne Vega i Harry Belafonte.

Na ceremoniji, uz hrvatske veleposlanike, bit će imenovani i danski veleposlanici - redateljica i glumica Paprika Steen, glumac Jens Okking te jazz trubač Palle Mikkelborg.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara