Monstrumu Fritzlu sudit će se u prosincu, čeka ga optužba i za ropstvo

AUSTRIJSKOM monstrumu Josefu Fritzlu suđenje će započeti u prosincu, a osim optužbi za silovanje i incest, mogao bi biti optužen i za robovlasništvo te ubojstvo, rekao je za ORF Gerhard Sedlacek, glasnogovornik tužiteljstva.

Sedlacek je naveo i kako za robovlasništvo, za koje je prema zakonu predviđena kazna do 20 godina zatvora, u Austriji još nitko do sad nije bio osuđen te kako je Fritzl prvi kojem će se suditi zbog toga.

Njegova 69-godišnja supruga Rosemarie, koja navodno svih ovih godina ništa nije znala o Frizlovim mračnim tajnama, medijima je ovih dana ispričala kako je i sama žrtva svog monstruoznog supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živjela sam kao životinja", rekla je Rosemarie, koja je zajedno sa suprugom odgojila troje od sedmero Elisabethine djece, koja je, iz navike, još uvijek navodno zovu "mama". Dodala je i kako je njen suprug silovao i njenu sestru Christine. "I ona je žrtva i nije mi jasno zašto nije zatražila pomoć", rekla je Rosemarie. Prije nekoliko dana je najavila da će se, nakon 52 godine braka, razvesti od monstruma, čim mu započne suđenje.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Elisabeth je u svom iskazu danom policiji, oca optužila za ubojstvo tog djeteta.

I.M.
Foto: AFP / Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara