Monstruozni ubojica Bebe P. možda ipak bude morao svjedočiti

Foto: AFP

STEVEN BARKER, 34-godišnji monstrum koji je mjesecima na najbrutalnije načine zlostavljao i kasnije ubio Petera Connellyja, poznatog kao Bebu P., odbio je svjedočiti tijekom svog suđenja.

Barker je, zajedno s Tracy Connelly, majkom nesretnog djeteta i njegovim bratom Jasonom Owenom, osuđen za uzrokovanje ili dopuštanje smrti djeteta. U trenutku kad je dječak umro u kolovozu 2007. godine, otkriveno je da je zadobio preko 50 teških ozljeda te da mu se kliještima čupalo nokte, lomilo rebra i rezalo jagodice na prstima.

Jučer se otkrilo da bi Barker možda morao svjedočiti ako ga na to natjera mrtvozornik koji bi proveo službeni istražni proces oko uzroka smrti. Odvjetnici oca Bebe P. rekli su da bi takva istraga trebala biti provedena, jer još ima nerazjašnjenih stvari oko same smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Možda ipak bude svjedočio

Odvjetnik Julien Foster rekao je da želi saznati kako je njegov sin živio "u prljavštini i bijedi", ali je njegovoj majci dopušteno skrbništvo. "I moj klijent se sam pitao je li mogao učiniti nešto da spriječi smrt svog sina, ali kaže i da će se radije podvrgnuti kritici ako se tako spasi neko drugo dijete u budućnosti".

Zastupnik londonske policije rekao je pak da bi istražni proces stajao milijune funti, te da ne bi donio nikakva bitna nova saznanja koja bi promijenila dosadašnje zaključke dobivene suđenjem.

Nekoliko istraga je pokazalo da je malog Petera iznevjerio cijeli sustav, od socijalnih radnika, preko policije, pa sve do zdravstvenih djelatnika.

Andrew Walker, mrtvozornik za područje sjevernog Londona, će krajem studenog odlučiti o tome hoće li pokretati službenu istragu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara