Monstruozni ubojica iz Srbije proglašen neuračunljivim i opasnim

REZULTATI dvomjesečnog psihijatrijskog promatranja 27-godišnjeg Danijela Jakupeka, monstruoznog ubojice iz Novih Banovaca koji je u svojoj kući, u Dunavskoj ulici 44, ubio 26-godišnjeg Vasilija Trbovića i njegovog četverogodišnjeg nećaka Luku Opačića, pokazuju kako je riječ o ozbiljnom duševnom bolesniku te da postoji opasnost da bi ponovio krivično delo, izvijestio je Kurir.

Prema riječima Nebojše Starčevića, istražnog suca koji je jučer dobio predmet iz Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu, tim vještaka je utvrdio i da je u trenutku izvršenja kaznenog djela osumnjičeni bio neuračunljiv. Naređeno je obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zatvorskoj bolnici. Prema zakonu, bolesnom čovjeku se ne može suditi.

Podsjetimo, Danijel Jakupek je 27. kolovoza raskomadao svog prijatelja Vasilija Trbovića i njegovog nećaka koji su kod njega te večeri došli pogledati film. Trbović je policiji i istražnom sucu priznao da je izvršio zločin, a da je nepronađene dijelove tijela; glave, ruke i noge, bacio u Dunav.

U rijeci pronađeni dijelovi tijela ubijenjih

Obitelj ubijenih ih je iste večeri počela tražiti, a bili su i kod Jakupeka, koji im je rekao da su Vasilije i Luka već otišli kući. Obitelj Trbović slučaj je zatim prijavila policiji u Staroj Pazovi. Policija je tijekom tjedna pretraživala okolinu, razgovarala sa susjedima te je raspisana
potražnica. U četvrtak kasno navečer, u rijeci je pronađen torzo malog Luke Opačića. Istog dana uhapšen je Danijel Jakupek.

Raskomadano tijelo Vasilija Trbovića, kojem su odsječeni glava i obje šake, pronađeno
je dan kasnije u rijeci, u neposrednoj blizini kuće u Dunavskoj 44, čiji vrt izlazi na rijeku.

U Jakupekvoj kući pronađeni su sotonistički spisi, ali nije pouzdano utvrđeno da je pripadao sekti. Prema pričama susjeda, Danijel Jakupek je dolazio u sukobe sa svojim
susjedima, a nekoliko puta je intervenirala i policija.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara