Morgan Freeman teško stradao u prometnoj nesreći

Morgan Freeman teško stradao u prometnoj nesreći

MORGAN FREEMAN, američki crnoputi karakterni glumac poznat, između ostalog, i po nastupu u "Vitezu tame", jučer je teško stradao u prometnoj nesreći.

Lokalna TV-postaja WMC-TV iz Memphisa citira Bena Williamsa, glasnogovornika Prometne policije Mississippija, koji je priopćio kako je vozilo s Freemanom i još neidentificiranom putnicom u nedjelju navečer sletjelo s Državne ceste 32 u Okrugu Tallahatchie.

Automobil je sletio s ceste, prevrnuo se nekoliko puta i onda pao u jarak. Freeman i suputnica su iz olupine automobila morali biti izvađeni uz pomoć motorne pile. Potom su helikopterom odvedeni u regionalni medicinski centar u Memphisu u državi Tennessee.

"Moguće je da je Freeman zaspao za volanom", kazao je Williams o uzrocima nesreće.

Slomio rame i ruku

Prema izvještaju Los Angeles Timesa, karizmatični se glumac trenutno odmara u bolnici pod dozom analgetika.

"Slomio je ruku i rame, ali je u redu. Već se smije i šali sa medicinskim sestrama", kazao je izvor iz bolnice tom listu, čiji članak završava s iskrenim "Hvala bogu da je Freeman dobro".

Prokletstvo "Viteza tame"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti list piše i o prokletstvu najnovijeg filma o Batmanu - "Viteza tame". Heath Ledger, koji tumači ulogu glavnog negativca Jockera, umro je početkom godine od trovanja tabletama za spavanje. Nešto prije smrti, pred sam kraj snimanja, požalio se novinarima da ne može spavati jer ga uloga iscrpljuje i da mu je teško "otresti se" uživljenosti u psihotičnog Jockera.

Glavni glumac, Christian Bale koji nosi masku Batmana, odnosno glumi Brucea Waynea, dan prije premijere filma u Londonu napao je vlastitu majku i sestru, koje su ga prijavile policiji. Treći u nizu stradalih je Morgan Freeman.

Nakon nesreće se šalio s prolaznicima

Bolnički izvori su najprije izvijestili da je Freeman u "teškom stanju". Ali lokalni mediji su javili da je Freeman bio u stanju razgovarati sa spasilačkim ekipama na mjestu događaja, odnosno šaliti se s slučajnim prolaznicima koji su se okupili oko mjesta nesreće i mobitel-kamerama snimali slavnog glumca.

71-godišnji Freeman se smatra jednim od najuglednijih karakternih glumaca u Hollywoodu, a specijalnost su mu uloge osoba od moralnog ili političkog autoriteta, što je uključivalo američke predsjednike, ali i Boga. Freeman je godine 2005. dobio Oscara za sporednu ulogu u filmu Djevojka od milijun dolara.

Freeman, usprkos blistavoj holivudskoj karijeri, od Los Angelesa više voli svoju rodnu državu Mississippi gdje je sagradio ranč i gdje živi sa suprugom Myrnom.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara