MORH opovrgava tvrdnje sindikata da vojni službenici moraju u hodnje s djelatnim vojnim osobama

MINISTARSTVO obrane (MORH) opovrgnulo je danas tvrdnju Sindikata državnih službenika i namještenika da vojni službenici i namještenici moraju sudjelovati u hodnji zajedno s djelatnim vojnim osobama, ali za razliku od njih u vlastitoj odjeći i obući.

Sindikat je ustvrdio da je četrdesetak službenika i namještenika Zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske "Fran Krsto Frankopan" dobilo zapovjed da danas mora sudjelovati u petosatnoj hodnji po "nekoj od hrvatskih gora", i to "u vlastitim tenisicama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Netočno je da je državnim službenicima i namještenicima Zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske Fran Krsto Frankopan zapovjeđeno da moraju sudjelovati u hodnji po nekoj od hrvatskih gora", stoji u današnjem priopćenju MORH-a.

Godišnjim planom rada Zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske za danas je planirano gađanje i hodnja za djelatnike Zapovjedništva. No, gađanju i hodnji dužne su nazočiti djelatne vojne osobe u prikrivnim odorama, dok je državnim službenicima i namještenicima pružena mogućnost da se pridruže hodnji ili, ako to ne žele, ostanu na radnim mjestima, ističe MORH.

Naravno, državni službenici i namještenici koji se žele pridružiti hodnji trebali su ponijeti prikladnu odjeću i obuću, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara