Morić: Organizirani kriminal blokira razvoj demokracije

DOPREDSJEDNIK DC-a Joško Morić ustvrdio je danas da ´organizirani kriminal i korupcija ne blokiraju samo razvoj poduzetništva i gospodarstva, nego i razvoj demokracije´ te da ´nesposobna aktualna vlast promatra takvo stanje´.

Kao primjer nekompetentnosti naveo je prodaju Željezare Sisak, odnosno izjavu Predsjednika Republike kako su špekulacije o tome da je on nešto potpisao izvan svakog razuma, a drugi dan javnost je saznala da je potpisao Protokol o prodaji Željezare ruskom partneru.

´Nakon toga Predsjednik nije imao hrabrosti ponovno sam javno o tome govoriti i, umjesto da sam objasni zašto je lagao i da se građanima ispriča, prisilio je svog savjetnika da o tome govori´, rekao je Morić na konferenciji za novinare.

Podsjetio je da se vrlo sličan navodni nesporazum ranije dogodio i oko prodaje Sunčanog Hvara. ´Navodno su se premijeru Račanu dale pogrešne ponude različitih kupaca, pa se dogodilo da izabrani ponuđač nije najpovoljniji´, rekao je Morić. Dodao je da je to također otvorilo prostor za razne špekulacije pa i one o provizijama.

Dopredsjednik DC-a Joško Morić procijenio je da je parlamentarne izbore realno očekivati u jesen ove godine ako se koalicija na vlasti prije ne raziđe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara