Moskva: Počeli razgovori ruskog i japanskog šefa diplomacije

Japanskog ministra vanjskih poslova Nobutaku Machimuru primio je u četvrtak u Moskvi ruski kolega Sergej Lavrov kako bi razgovarali o pripremama za posjet ruskog predsjednika Japanu ove godine, javljaju ruske agencije. L

"Razgovarat ćemo danas o svim pitanjima vezanim uz realizaciju posjeta našeg predsjednika vašoj zemlji", kazao je Lavrov Machimuri.

"Ova godina ima povijesnu važnost za naše bilateralne odnose. Ove ćemo godine proslaviti 150. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Rusije i Japana", kazao je sa svoje strane japanski ministar.

Tijekom posjeta Machimura će pokušati odrediti datum dolaska Vladimira Putina u Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Neriješeno teritorijalno pitanje ostaje prepreka za razvoj odnosa između Moskve i Tokija", ocijenio je japanski ministar u intervjuu koji je u petak objavio ruski dnevnik Izvestia.

"Moguće je da nećemo sve riješiti tijekom posjeta predsjednika Putina Japanu. No, važno je da čelnici dviju zemalja nastave napore u tom pravcu", naglasio je Machimura.

Moskva "nema namjeru izbjegavati rasprave glede mirovnog ugovora, pa makar to bila teška tema", otkriveno je iz ruskog diplomatskog izvora.

(Hina) xbnš ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara