MOSKVA: POČEO PRVI KONGRES NOVINSKIH AGENCIJA SVIJETA

Mediji, a posebice novinske agencije trebaju točnim i istinitim izvještavanjem pomoći svjetsku borbu protiv terorizma, naglasio je u petak u Moskvi ruski predsjednik Vladimir Putin. L

U njegovoj nazočnosti otvoren je Prvi svjetski kongres novinskih agencija na kojemu sudjeluju predstavnici više od 130 zemalja, među kojima i Hrvatske. Umjesto uobičajenih govora otvaranje Kongresa je na molbu sudionika pretvoreno u konferenciju za novinare, na kojoj je Putin, među ostalim, rekao da ni u borbi protiv terorizma Rusija neće odustati od svoga demokratskog opredjeljenja.

Dodao je, kako poneki u svijetu, još inercijom primjenjuju stare i napuštene obrasce iz doba ideoloških podjela. "U svim rječnicima koje sam vidio riječ terorist ima isti korijen i značenje, stoga je upitno zašto ga neki pokušavaju suziti samo na jednu skupinu, dok drugu označavaju imenom boraca za slobodu", zapisao se ruski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je otkrio podatak da su ruske službe sigurnosti snimale razgovore otmičara - terorista, u školi u Beslanu. "Kada biste to čuli, shvatili bi kakvi su to kriminalci, prave zvijeri", ustvrdio je Putin.

Trodnevni moskovski skup čelnika novinskih agencija iz cijeloga svijeta održava se u povodu 100. obljetnice rada ruske novinske agencije ITAR-TASS. Na marginama Kongresa održani su radni sastanci i godišnje skupštine regionalnih udruga novinskih agencija.

(Hina) xfpol ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara