Moskva: SAD i Rusija imaju ista stajališta o Iranu

Europljani, Sjedinjene Države i Rusija imaju ista stajališta o iranskom nuklearnom pitanju i njihove se veze razvijaju u dobrom smjeru, izjavio je u četvrtak navečer šef ruske diplomacije Sergej Lavrov koji boravi u posjetu Armeniji.

"Nastavit ćemo naše kontakte s europskim kolegama kao i s američkim. Svi smo na istom stajalištu o Iranu: trenutno se proces razvija u dobrom smjeru", kazao je Lavrov na konferenciji za tisak u Erevanu.

"Sve treba učiniti radi pronalaženja političkog rješenja koje će jamčiti strogo poštovanje ugovora o neširenju nuklearnog oružja, a neće zadirati u zakonite interese Irana", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prigodi posjeta Europi početkom siječnja američka državna tajnica Condoleezza Rice izazvala je nelagodu kada je neizravno optužila Europljane da su odveć pasivni prema nuklearnoj djelatnosti Irana.

Rusija je u četvrtak još jednom pozvala Iran da "nastavi konstruktivan dijalog" s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) i da "čim prije ratificira" dodatni protokol uz ugovor o neširenju nuklearnog oružja (TNP).

(Hina) xvrad ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara