Mostar: Hrvatska općina i dalje protiv ujedinjenja gimnazija

MOSTARSKA općina Jugozapad, s većinskim hrvatskim stanovništvom, u petak zadnjeg dana roka za ujedinjenje dvije mostarske gimnazije iz istočnog i zapadnog dijela grada nije donijela takvu odluku čime se oglušila na upute međunarodne zajednice.

Međunarodna zajednica traži administrativno ujedinjenje gimnazija "Fra Dominik Mandić" iz zapadnog i "Prve gimnazije" iz istočnog Mostara kojim bi se utemeljio jedan školski odbor i jedan direktor.

Općinsko vijeće Stari grad (većinska bošnjačka općina) danas je jednoglasno usvojilo odluku o takvom ujedinjavanju dviju mostarskih gimnazija. Međutim, Općinsko vijeće Jugozapad (većinska hrvatska općina), kojem su u većini zastupnici HDZ, nije donijelo takvu odluku nego je zatražilo da se ujedinjenju ove dvije škole priključi i gimnazija "Fra Grga Martić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Misija OESS-a u BiH večeras je javno kritizirala Općinsko vijeće Jugozapad zbog toga što nije prihvatilo ujedinjenje gimnazije "Fra Dominik Mandić" i "Prve Gimnazije", ocijenivši takav postupak vlasti mostarske općine Jugozapad neprihvatljivim.

"Propust da se to učini stvara veliku sumnju u kredibilitet HDZ-a kao pouzdanog partnera i u Mostaru i šire", navodi se u priopćenju Misije OESS-a u BiH.

(Hina) pg dh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara