Mostar: Prvo hrvatsko kazalište u BiH

OTVORENJEM novoizgrađene Male scene Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru službeno je u ponedjeljak obilježen i početak rada prve profesionalne hrvatske kazališne kuće u BiH.

Službeno je potvrđen nastavak radova na izgradnji velike scene čime će biti dovršena izgradnja nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Izgradnju ovog objekta pomaže i Vlada Republike Hrvatske, čemu se danas posebice zahvalio intendant HNK Mostar Ivica Ovčar.

Svečanosti otvaranja Male scene HNK Mostar nazočan je bio i hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić, a brzojav čestitku uputio je i generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Ratko Maričić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Upravnog vijeća HNK Mostar Mijo Brajković (inače aktualni generalni direktor Aluminijskog kombinata Mostar) proglašen je doživotnim počasnim predsjednikom Uprave HNK Mostar, radi, kako je rečeno, golemog doprinosa u izgradnji ovog kazališta i pronalaženju donatora.

Na svečanoj ceremoniji nastupila je i prvakinja Opere HNK Zagreb Blaženka Milić-Cigić, rođena Mostarka. U ime HNK iz Zagreba nazočne je pozdravila poslovna ravnateljica te kuće Jasna Jakovljević.

(Hina) pg bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara