Mostar: Sutra presuda Topaloviću

SUDSKO vijeće županijskog hercegovačkoneretvanskog suda u Mostaru sutra će izreći presudu Muameru Topaloviću, optuženom za trostruko ubojstvo povratničke hrvatske obitelji Anđelić u Kostajnici kod Konjica na Badnjak prošle godine, službeno je najavio predsjedatelj Sudskog vijeća Hamo Kebo danas na kraju trodnevne glavne rasprave u postupku protiv Topalovića.

Županijski javni tužitelj Mirslad Resulović u završnom obraćanju je zatražio za Topalovića, kako je rekao, oštru i dugotrajnu kaznu, kojom bi se ubuduće odvratili potencijalno slični zločini. Obrazlažući zahtjev za "oštrom i dugotrajnom kaznom" tužitelj je rekao kako da je Topalović to trostruko ubojstvo počinio iz "vjerskih i nacionalnih pobuda", iskoristivši najveći katolički blagdan Božić da bez ikakva povoda ubije troje članova te obitelji.

Topalovićev branitelj sudac Aid Glavović je pozvao da se donese blaža kazna jer je Topalović priznao da je počinio trostruko ubojstvo.

Optuženi Muamer Topalović je u završnoj riječi kazao kako njegovo priznanje da je počinio trostruko ubojstvo treba imati veliku važnost pri izricanju kazne, jer, Topalović smatra, kako ne bi ni bilo sudskog postupka da on nije priznao trostruko ubojstvo. Topalović je izrazio žaljenje zbog ubojstva, rekavši na kraju, "ispričavam se obitelji Anđelić i izražavam svoju sućut".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara